Overeenkomst over huizen aan De Burcht in Werkendam

Foto: Gemeente Altena
1 mei 2020, 10:44
Verlopen

WERKENDAM - Wethouder Hans Tanis van de gemeente Altena, directeur Willem Bijl van Woonservice Meander en Jaap Boer van projectontwikkelaar Burgho BV hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend om huizen te gaan bouwen aan De Burcht in Werkendam.

In de overeenkomst zijn afspraken vastgelegd over de nieuwbouwwoningen en het openbare gebied aan De Burcht. Er komen 53 woningen. Wethouders Tanis is blij met de ondertekening: “Het is fijn dat er weer een stap is gezet om het terrein aan De Burcht te ontwikkelen. Er ligt een mooi plan waarbij voor diverse doelgroepen huur- en koopwoningen gebouwd worden in het centrum van Werkendam.” Onder de ruim 50 woningen die gebouwd worden zijn er 14 sociale huurwoningen, 10 patiobungalows met twee parkeerplaatsen op eigen terrein (koop), 22 appartementen (huur en koop) en 7 seniorenwoningen (koop).

Sociale huurwoningen
Woonservice Meander realiseert de sociale huurwoningen. In het plan zijn acht woningen voor senioren en zes kleinere eengezinswoningen gepland. Directeur Willem Bijl: “De nieuwe sociale huurwoningen zijn duurzaam, toekomstbestendig en betaalbaar. Een belangrijke aanvulling voor de sociale huursector in het centrum van Werkendam.”

Planning
Het bestemmingsplan wordt nu verder in procedure gebracht en nog voor het einde van dit jaar ter vaststelling aangeboden aan de gemeenteraad. De planning is dat begin volgend jaar de eerste huizen gebouwd worden.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl