Altena wil Griekse vluchtelingkinderen opvangen

Foto: Archief
15 mei 2020, 18:11
Verlopen

ALTENA - Gemeente Altena roept het kabinet op om de ernst van de situatie van weeskinderen in Griekse vluchtelingenkampen te erkennen en een deel van die vluchtelingkinderen naar Nederland te laten overkomen.

Als het kabinet hiertoe besluit, is de gemeente Altena bereid om de opvang en zorg te bieden waar deze kinderen recht op hebben. Dit liet het college van burgemeester en wethouders van Altena in een brief aan het kabinet weten.

Deze actie sluit aan bij het Global Goal beleid van de gemeente. Als Global Goal gemeente zet Altena zich in voor zeventien doelen naar het uitbannen van wereldwijde armoede en ongelijkheid, het tegengaan van klimaatverandering en het creëren van een welvarend en vreedzaam bestaan voor iedereen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl