Pontje Steur komt dit seizoen niet in de vaart

Foto: Thera van den Heuvel
18 mei 2020, 16:15
Verlopen

WERKENDAM - Vanwege de coronamaatregelen komt Pontje Steur het hele seizoen 2020 niet in de vaart. Volgens de schippers is de 1,5 meter afstand niet te realiseren, evenals het onvermijdelijke handcontact.

Pontje Steur vaart normaal gesproken in de Biesbosch tussen de Draepkilweg en ’t Kooike. Elk jaar brengt het fietsers en voetgangers naar de overkant van het Steurgat. De vrijwillige pontschippers geven informatie over de Biesbosch en alles wat er in de nabije omgeving te zien en te doen is. Reden genoeg voor elke recreant om zijn wandel- of fietstocht ook via het pontje te laten lopen, om zo zelf deze plekjes te ontdekken en tegelijkertijd te genieten van een overtocht waarop de Biesbosch zich op z’n mooist laat zien.

“Het zou ons twintigste vaarseizoen zijn, maar helaas. We hopen op betere tijden”, laat Thera van den Heuvel namens de schippers van Pontje Steur weten.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl