Altena zet optie door om afvalinzameling te gunnen aan Den Bosch

Foto: Archief
23 mei 2020, 17:22
Verlopen

ALTENA - Ondanks het eerder commentaar van de huidige afvalinzamelaar Renewi lijkt de gemeente Altena toch de optie door te zetten om de afvalinzameling zonder aanbesteding te gunnen aan de afvalinzamelaar van de gemeente ’s-Hertogenbosch.

In een raadsinformatiebrief maakt het college melding van een te volgen procedure om een Europese aanbesteding niet te laten plaatsvinden. Hiertoe zou de gemeenteraad in moeten stemmen met een nieuwe afvalstoffenverordening 2020, waarmee het college de bevoegdheid krijgt een alleenrecht te verlenen voor de inzameling van huishoudelijke afvalstoffen.

De huidige overeenkomst met Renewi voor de huis aan huis inzameling loopt eind 2020 af. Voor het einde van dit jaar dient een nieuwe overeenkomst met een inzamelaar te zijn afgesloten. De gemeente verwacht bij een dergelijke aanbesteding weinig tot slechts e?e?n inschrijving met forse tot zeer hoge tarieven.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl