Ondergrondse containers voor drankpakken en textiel op slot

Foto: Archief
30 mei 2020, 07:04
Verlopen

ALTENA - Alle ondergrondse containers voor drankpakken en textiel in de gemeente Altena gaan op slot per 1 juli.

De textielcontainers zijn vochtig en raken vervuild met ander afval en de containers voor drankpakken worden bijna niet gebruikt. Dat bijna niemand lege drankpakken in de ondergrondse containers gooit, komt vooral omdat de meeste mensen het laten afhalen, tegelijk met het plastic. Het hergebruik van textiel verloopt moeizamer.

In de ondergrondse containers blijft te veel vocht hangen, waardoor textiel vaak onbruikbaar blijkt. Daar komt nog eens bij dat veel mensen hun huisvuil er dumpen. Vaak moet kleding uit textielcontainer alsnog verbrand worden als restafval. Vanaf 2 juli komen er bovengrondse textielcontainers. Hoeveel er worden neergezet en op welke plekken, is nog niet bekend.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl