Altena spreekt sportambities uit in lokaal sportakkoord

Foto: Archieffoto Achilles Veen
14 juni 2020, 12:57
Verlopen

ALTENA - Alle locaties waar gesport wordt in Altena moeten uiterlijk in 2025 gezond zijn. Dat betekent gezonde kantines, rookvrije terreinen en een verantwoord alcoholbeleid.

Die ambitie spreekt de gemeente Altena uit in een lokaal sportakkoord, dat samen met de sportclubs, zorg, welzijn, onderwijs, kinderopvang en overig maatschappelijk middenveld is opgesteld. Het akkoord komt voort uit het nationale sportakkoord, dat in 2018 gepresenteerd werd.

Binnen het lokale sportakkoord zijn afspraken gemaakt over inclusief sporten en bewegen, een goede toekomst voor sportverenigingen en het stimuleren van de motorische ontwikkeling van jonge kinderen en jongeren en activiteiten voor ouderen. In totaal gaat het om zestien concrete ambities. Het lokale sportakkoord is inmiddels ingediend bij het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport voor de aanvraag van een subsidie.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl