Grote ravage na inbraak bij scouting Hank

Foto: Scouting Hank
18 juni 2020, 18:22
Verlopen

HANK - Inbrekers hebben een enorme ravage aangericht bij een inbraak in het clubhuis van scouting Hank. De schade loopt in de duizenden euro's.

De inbraak werd ontdekt op woensdagavond omstreeks 18.00 uur. De grootste schade is ontstaan doordat de inbrekers brandblussers leeg hebben gespoten waardoor bijvoorbeeld elektrische apparatuur niet meer bruikbaar. “De inbrekers zijn via een klepraampje binnengekomen”, vertelt Van Dongen. “Ze hebben flesjes kapot gegooid, ehbo-trommels leeg gesmeten en de speltakkasten leeg gehaald.”

Verontwaardiging alom bij de vereniging, want de aanwezige spullen hebben vooral waarde voor hen zelf en niet voor anderen. Wel is het vermoeden dat de inbrekers op zoek zijn geweest van goederen van waarde. Zo is onder andere het sleutelkastje gestolen en is geprobeerd de onderhoudsloods te forceren. Er wordt alles in het werk gesteld om de opkomsten zo snel als mogelijk weer door te laten gaan.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl