Zonneparken in Hank, Sleeuwijk en Drongelen

Foto: redactie
24 juni 2020, 17:04
Verlopen

ALTENA - Met een reeds gestarte Europese aanbesteding gaat Waterschap Rivierenland meerdere zonneparken realiseren in de dorpen Hank, Sleeuwijk en Drongelen.

Op de zuiveringslocatie aan de Molenweg tussen Eethen en Drongelen komen ongeveer 6.000 zonnepanelen onder de naam zonnepark Eethen. In de waterberging en zuivering tussen Hank en Dussen worden ongeveer 2.700 panelen geïnstalleerd. Tussen Eethen en Drongelen is de beschikbare ruimte circa 11.500 vierkante meter. Tussen Hank en Dussen is dit circa 10.000 vierkante meter.

Op het terrein van de Energiefabriek in Sleeuwijk is reeds gestart met de aanleg van een zonnepark wat dit jaar nog moet worden opgeleverd. Dit is het grootste park in Altena met ruim 9.000 panelen welke 2,6 miljoen kWh kunnen opleveren. Samen met het reeds opgeleverde zonnepark bij de zuiveringsinstallatie in Wijk en Aalburg leveren de zonneparken een totale capaciteit aan stroom wat overeenkomt met het jaarverbruik van 2.000 huishoudens.

Locatie Zonnepark Hank

Locatie Zonnepark Drongelen

De doelstelling van Waterschap Rivierland is om energieneutraal te zijn in 2030. Dit doen zij door onder andere energie op te wekken door slibvergisting en het plaatsen van zonneparken bij de zuiveringsinstallaties. De energie die het waterschap gaat opwekken wordt direct gebruikt voor het transport en zuiveren van het afvalwater, wat er over blijft leveren ze aan het energienet.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl