Rechtzaak dodelijk ongeval Werkendam in mei 2018

Foto: Pixabay
25 juni 2020, 18:31
Verlopen

WERKENDAM - Een 21-jarige man uit Wijk en Aalburg stond donderdag 25 juni terecht voor de rechtbank in Breda voor het veroorzaken van een dodelijk verkeersongeval waarbij een 78-jarige vrouw uit Werkendam op 2 mei 2018 om het leven kwam.

Het ongeval gebeurde rond 19.30 uur op de Lijnoorden in de Biesbosch. Een echtpaar uit Werkendam had de auto aan de linkerkant stilgezet om foto’s te maken. De auto stond volgens de verdachte op een onoverzichtelijk plek. Hij probeerde de auto te ontwijken, maar raakte de achterkant van de auto. De auto van de slachtoffers belandde na de aanrijding in ondiep water naast de weg. Hulpverleners haalden de vrouw uit de auto, maar ze overleed ter plekke.

De officier van justitie reed de verdachte met hogere snelheid dan ter plaatse verantwoord is en heeft hij onvoldoende rechts gehouden. De advocaat geeft aan dat de precieze snelheid niet kan worden vastgesteld omdat de airbagmodule die was opgestuurd naar de fabrikant, is zoekgeraakt. Vrijspraak is wat haar betreft de enige optie voor de rechtbank. De uitspraak in de zaak is op 8 juli.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl