Feestelijke oplevering huurwoningen Bakenkwartier

Foto: Redactie
30 juni 2020, 17:55
Verlopen

WERKENDAM - Op dinsdag 30 juni was het zover: de feestelijke oplevering van acht gloednieuwe Nul-op-de-meter-huurwoningen in het Bakenkwartier aan de Kerckelant in Werkendam. De eengezinswoningen van Woonlinie zijn volledig energie-neutraal en klaar voor de toekomst.

De eengezinswoningen van Woonlinie zijn volledig energieneutraal en klaar voor de toekomst. Als cadeautje kregen de nieuwe huurders een barbecuecheque aangeboden. Directeur-bestuurder van Woonlinie Peter van den Heuvel en wethouder van de gemeente Altena Hans Tanis overhandigden de cheque. “Wonen in een fijne buurt, waar mensen prettig samenleven en elkaar respecteren: daar maken wij ons als corporatie sterk voor”, vertelt Van den Heuvel. “Daarom bieden we onze nieuwe huurders een cheque aan voor een straatbarbecue. Zo kunnen ze, zodra dat mogelijk is binnen de coronamaatregelen, elkaar beter leren kennen.”

Alle huizen in het Bakenkwartier zijn gasloos en energie-neutraal (Nul-op-de-meter). De energie die er wordt verbruikt, wordt in de woning zelf opgewekt: bij gemiddeld gebruik hebben de bewoners zodoende geen energierekening meer. Naast zonnepanelen hebben de huizen een warmtepomp, die op een duurzame manier zorgt voor warm water en het verwarmen of koelen van het huis.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl