Nieuwe woonwijk met 300 woningen in Werkendam

Foto: freeimages.com
30 juni 2020, 14:19
Verlopen

WERKENDAM - Er is groen licht voor een nieuwe woonwijk met zeker 300 woningen in Werkendam. De eerste voorbereidingen voor de nieuwbouwwijk 'Achter de Schans' gaan binnenkort van start.

De nieuwe wijk komt ten zuidoosten te liggen van de voetbalvelden van Kozakken Boys. Voor de realisatie is er een samenwerkingsovereenkomst tussen de Gemeente Altena en projectontwikkelaars Van Wanrooij en Jansen Bouwontwikkeling. De komende tijd wordt de bouwlocatie eerst voorbelast (door zand te storten) waarna in het eerste kwartaal van 2022 de eerste paal de grond in kan.

In deze nieuwe wijk worden minimaal 300 woningen gebouwd. De eerste fase die nu in voorbereiding gaat, telt 150 woningen. Volgens wethouder Hans Tanis is dit een goed plan voor een mooie, groene en duurzame woonwijk. Er komen onder meer sociale huurwoningen, rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen en vrije kavels voor vrijstaande woningen. De woningen krijgen geen gasaansluiting.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl