Restauratie Romboutstoren Andel

Foto: Archief
2 juli 2020, 19:52
Verlopen

ANDEL - Als alles volgens plan gaat lopen, zal volgend jaar de Romboutstoren in Andel gerestaureerd gaan worden.

Uit een in opdracht van de gemeente uitgevoerde inspectie is gebleken dat spoedige restauratie noodzakelijk is. De gemetselde achtkantige torenspits is niet waterdicht. De markante toren is eigendom van de gemeente en betreft een rijksmonument. Naast herstel van de torenspits worden ook andere noodzakelijke werkzaamheden uitgevoerd, zoals: herstel van metselwerk, schilderwerk, herstel van pleisterwerk en balklagen. Ook de luidklok uit 1637 wordt gerestaureerd.

De vergunning voor de werkzaamheden is verleend. De gemeente doet een beroep op de provincie om een bijdrage in de restauratiekosten te verlenen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl