Loting bij nieuwbouwwoningen is onwettig aldus PvdT

Foto: Redactie
4 juli 2020, 20:56
Verlopen

ALTENA - PvdT (Fractie Pauline van den Tol) gaat schriftelijke vragen stellen aan het college over de nieuwe wijze van toewijzing van koopwoningen per 1 januari 2022.

Het college is voornemens de verschillende methodieken te harmoniseren en met ingang van 1-1-2022 in alle kernen gunning op basis van loting in te voeren welke in voormalig gemeente Aalburg als dusdanig als bestond. Wethouder Hans Tanis: “Om de kansen voor elke inwoner in Altena gelijk te krijgen, is het invoeren van loting het meest eerlijke systeem.”

Van den Tol stelt in de vragen dat de gemeente Altena nog geen Huisvestingsverordening heeft vastgesteld. Deze is wel nodig volgens PvdT om überhaupt prioriteiten te leggen bij uitgifte voor nieuwbouwwoningen en kavels aan inwoners die vanwege bijvoorbeeld hun sociale omgeving bijzondere rechten kunnen verwerven. Waarom de huisvestingswet uit 2014 klaarblijkelijk niet dient te gelden voor de gemeente Altena is haar een raadsel. Volgens van den Tol is ‘de wet de wet’ en daar heeft ook de gemeente zich aan te houden. Als de gemeente dit door gaat zetten kunnen ze enorme schadeclaims en juridische processen tegemoet zien zo wordt gesteld in de schriftelijke vragen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl