Corona in Altena: Een terugblik en focus op de toekomst

Foto: Redactie
13 juli 2020, 19:00
Verlopen

ALTENA - Het coronavirus heeft ook Altena geraakt. Hoe groot was de impact en wat brengt de toekomst? Altena TV ging in gesprek met de bestuurders van de gemeente Altena.

In een reportage van 15 minuten troffen we de bestuurders op een door hen gekozen locatie om terug te blikken op de intelligente lockdown en wat dat voor de portefeuille heeft betekend. Burgemeester Ligtenberg: “De impact in de gemeente Altena is groot en toch waren er ook mooie initiatieven.”

Een tweede pakket maatregelen komt er aan om zo sportverenigingen, buurthuizen en culturele instellingen te helpen. Organisatoren van evenementen mogen blijven rekenen op de steun van de gemeente Altena. De Jongerenraad zal betrokken worden om verder te kijken naar de impact op de jeugd. Wethouder van Oosten blikt terug op de ondernemers in de regio, wethouder van Vugt benadrukt de mooie natuur in Altena die veelvuldig is bezocht.

Wethouder Jorritsma is begaan met de zorginstellingen en de initiatieven die zijn ontstaan om elkaar te helpen. Wethouder Tanis belicht de financiële impact en de organisatie van de gemeente. Wethouder van der Ven staat stil bij de volksgezondheid en de impact op de scholen, sport en kinderopvang. Burgemeester Lichtenberg heeft een zomergroet van alle inwoners van de gemeente Altena.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl