Laatste fase nieuwbouwwoningen Den Eng in Veen

Foto: Bouwlinie
20 juli 2020, 15:11
Verlopen

VEEN - In nieuwbouwwijk Den Eng, aan de noordkant van Veen, zijn de afgelopen jaren veel woningen gebouwd en kavels uitgegeven. Al heel wat gezinnen hebben zich in Den Eng gevestigd, waardoor een gevarieerde wijk is ontstaan.

Nu volgt de laatste fase nieuwbouw, van 14 hoek- en tussenwoningen, aan de Hazelegerstraat. Bouwlinie ontwikkelt deze fase voor een belegger, die vijf woningen gaat verkopen en negen woningen ter verhuur aanbiedt. Tijdens een samenzijn op de bouwplaats hebben alle betrokken partijen een kijkje genomen in deze innovatieve nieuwe woningen.

De 14 woningen worden gebouwd volgens het MorgenWonen concept van aannemer VolkerWessels. Het idee achter deze woning is vandaag bouwen, morgen wonen. De huizen hebben een supersnelle bouwtijd, dankzij het ter plaatse opbouwen van verschillende plug and play woningonderdelen. Alles wordt voorgeproduceerd in een fabriek. Binnen een dag staat de woning op de bouwplaats, wind- en waterdicht onder de kap. Daarna volgt nog een afbouwperiode van zo’n vier tot zes weken, waarin binnen alles wordt afgewerkt en de nutsvoorzieningen worden aangesloten.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl