Uw Taxus snoeisel helpt in de strijd tegen kanker

Foto: Redactie
20 juli 2020, 14:55
Verlopen

ALTENA - De stichting Taxus Taxi draagt zorg voor het inzamelen van Taxus snoeisel waarin een werkzame stof zit welke omgezet kan worden naar een medicijn tegen kanker. Ruim 4.000 chemotherapieën worden zo mogelijk gemaakt.

In de zomermaanden is de Taxus Taxi actief met de inzameling van het snoeisel van de Taxus Baccata. De naaldjes van deze haag bevatten dé belangrijke basis grondstoffen voor chemotherapie. Voor de productie van 1 chemotherapie zijn vijftien volle kruiwagens aan taxus snoeisel nodig. Dit is te vergelijken met het volume van 1 kubieke meter.

Door de aanhoudende droogte is op dit moment op landelijk niveau minder snoeisel ingezameld. In de gemeente Altena juist meer ten opzichte van vorig jaar en daar is de stichting blij mee. De gemeente steunt dit initiatief door ook het snoeisel van de hagen op begraafplaatsen aan te bieden aan de stichting Taxus Taxi. Uw eigen snoeisel kunt u aanbieden op de milieustations of bij grotere hoeveelheden op laten halen door de Taxus Taxi.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl