Onderzoek naar snelbusdienst in gemeente Altena

Foto: Arriva
22 juli 2020, 11:58
Verlopen

ALTENA - Er komt een onderzoek naar de haalbaarheid van een Altenaliner in de gemeente Altena. De gemeenteraad heeft hiervoor het akkoord gegeven bij de vaststelling van de OV visie in de gemeente Altena.

Altena is een landelijke gemeente die doorkruist wordt door de A27. Aan de randen van de gemeente bevinden zich openbaar vervoer opstapplaatsen de Tol, Nieuwendijk en Hank die het gebied naar buiten toe ontsluiten. De bereikbaarheid met openbaar vervoer tussen de 21 kernen is in veel gevallen niet optimaal en grotendeels afhankelijk van buurtbusverbindingen. Met het oog op ambities op het gebied van duurzaamheid en de leefbaarheid van het gebied is een vurige wens van CDA hier verandering in te brengen.

Deze snelle busdienst zou kunnen pendelen over de bestaande provinciale wegen N322 (Nieuwendijk – Aalburg) en N285 (Hank-Aalburg) en zo vele kernen beter kunnen ontsluiten. Ook voor scholieren aan de westkant respectievelijk de oostkant van Altena wordt het dan eenvoudiger om Den Bosch (nu soms meer dan 1.15 uur reistijd nodig) of Breda/Tilburg te bereiken.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl