Ouderen kunnen gebruik maken van alternatief OV

Foto: Redactie
22 juli 2020, 16:08
Verlopen

ALTENA - Als gevolg van de coronacrisis rijden er geen buurtbussen in Noord-Brabant. De provincie is verantwoordelijk voor het busvervoer en heeft voor een tijdelijk vangnet gezorgd.

Seniorenplatform Altena maakt zich zorgen over het feit dat dit vangnet onvoldoende bekend is bij ouderen. Er zijn ouderen die niet in aanmerking komen voor een WMO-pas voor de deeltaxi en afhankelijk zijn van het busvervoer. Het tijdelijk vervoersvangnet kan voor deze ouderen een goede oplossing zijn. Daar waar de bussen nu niet meer rijden, kan men namelijk voor ritten in de streek tijdelijk voor het WMO-tarief gebruik maken van de deeltaxi (met mondkapje op).

Dit tarief is ongeveer gelijk aan het normale tarief voor het openbaar vervoer. Het tarief geldt voor een maximaal aantal kilometers per rit van of naar huis. Deze vangnetregeling loopt tenminste tot 1 september van dit jaar. Het deeltaxivervoer in Altena valt onder deeltaxi West-Brabant. Een rit kan men boeken via 088-0761000.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl