Werkzaamheden brug Wilhelminasluis (N322) in Andel

Foto: Redactie
22 juli 2020, 11:53
Verlopen

ANDEL - Van 24 tot en met 29 augustus is de brug over de Wilhelminasluis (N322) in Andel afgesloten voor het wegverkeer. Rijkswaterstaat vervangt dan de slijtlaag van het wegdek en het fietspad. Tegelijkertijd legt de gemeente Altena een nieuwe rotonde aan op de N322.

Op de brug is de slijtlaag, die het asfalt beschermt, aan vervanging toe. Het wegdek en fietspad krijgen daarom een nieuwe slijtlaag en nieuwe wegmarkering. Daarnaast krijgt een deel van de brug ook nieuw asfalt. BTL voert de werkzaamheden in opdracht van Rijkswaterstaat uit. In tegenstelling tot eerdere berichtgeving is de brug niet twee weken afgesloten voor wegverkeer, maar slechts zes dagen. Namelijk van maandag 24 augustus t/m zaterdag 29 augustus. In deze periode werkt Rijkswaterstaat op de brug en voert de gemeente Altena op de N322 ter hoogte van de Hoge Maasdijk asfaltwerkzaamheden uit in verband met de aanleg van een nieuwe rotonde. Deze werkzaamheden worden tijdens één afsluiting gecombineerd.

Van 24 t/m 29 augustus geldt voor het wegverkeer een omleidingsroute via de Bergse Maasdijk. Die wordt ter plaatse met gele borden aangegeven. Voor het openbaar vervoer en buurtbussen is de brug dan ook afgesloten. (Brom)fietsers, voetgangers en nood- en hulpdiensten kunnen in deze periode de brug wel passeren. Voor de scheepvaart kan de brug drie dagen niet worden bediend. Van 24 t/m 26 augustus moet de scheepvaart rekening houden met een hoogtebeperking. Voor en na afsluiting van de brug zullen er voorbereidende en afrondende werkzaamheden plaatsvinden, die wel zichtbaar zijn maar geen hinder veroorzaken. De N322 is dan weer gewoon toegankelijk.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl