Altena wil af van snippergroen voor huurders gemeentegrond

Foto: Archief
28 juli 2020, 19:32
Verlopen

ALTENA - Inwoners van de gemeente Altena die gemeentegrond huren, kunnen die grond kopen. De gemeente wil van dit zogeheten snippergroen af omdat de verhuur van de honderden perceeltjes veel rompslomp geeft.

Wie toch wil blijven huren, betaalt vanaf volgend jaar jaarlijks 35 euro extra aan administratiekosten. Als het aan de gemeente Altena ligt, krijgt de volgende koper van het huis niet langer de optie om gemeentegroen erbij te huren.

Op dit moment zijn er in Altena 438 stukjes grond in bruikleen of te huur door de gebruikers. In de meeste gevallen gaat het om een verlengstuk van de achtertuin.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl