Stichting Jaarmarkt Giessen krijgt toestemming voor kermis

Foto: Archief Jaarmarkt Giessen
28 juli 2020, 19:44
Verlopen

GIESSEN - Giessen kan zich na de zomervakantie opmaken voor een kermis in het dorp. Stichting Jaarmarkt Giessen heeft van de gemeente Altena toestemming gekregen om op donderdag 10, vrijdag 11 en zaterdag 12 september een kermis te houden op het terrein langs de Parallelweg.

De jaarmarkt werd vanwege het coronavirus al eerder afgelast. De kermisexploitant heeft al ervaring opgedaan met de kermis in Schijndel welke goed verlopen is. De stichting is in overleg gegaan met de gemeente Altena en hebben samen een tekening en een plan van aanpak gemaakt. De gemeente heeft hier positief op gereageerd. In Giessen betekent het tien attracties en geen horeca. De kermis in Giessen kent straks eenrichtingsverkeer, zoveel mogelijk desinfectiepunten en alleen bezoekers onder de achttien jaar mogen op het afgesloten kermisterrein samenscholen. De attracties komen verder uit elkaar te staan.

De toiletunits worden regelmatig schoongemaakt en bij de attracties waar geen anderhalve meter afstand gehouden kan worden, liggen mondkapjes klaar. Verder mogen maximaal 250 mensen tegelijk de kermis bezoeken. Als het drukker wordt zal er via social media gecommuniceerd worden dat men beter op een ander tijdstip kan komen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl