Zwemmen in natuurwater: Waar kan dit wel en niet?

Foto: Website gemeente Altena
7 augustus 2020, 09:12
Verlopen

ALTENA - Het is zomer en verleidelijk om lekker buiten te gaan zwemmen. In de gemeente Altena zijn er naast zwembaden ook zwemlocaties in natuurwater. Op www.zwemwater.nl kunt u vinden waar u veilig kunt zwemmen.

De richtlijnen van het RIVM om het coronavirus te bestrijden, gelden ook voor zwemlocaties. Strandjes horen namelijk tot de openbare ruimte en hier gelden dezelfde RIVM-regels als op straat. Op www.zwemwater.nl kunt u meer informatie lezen.

Bij de Put aan de Omloop in Uppel geldt vanaf deze zomer een permanent negatief zwemadvies. Dit omdat er ieder jaar blauwalg wordt aangetroffen. In de komende weken worden dan ook de zwemtrapjes verwijderd.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl