Werkendamse Tonnie krijgt stukje Merwedebrug

Foto: Rijkswaterstaat
14 augustus 2020, 11:01
Verlopen

WERKENDAM - Tonnie uit Werkendam is altijd erg betrokken bij wat er op de weg gebeurt, met name als het gaat om de Merwedebrug. Hij heeft er zelfs een speciale Facebookpagina aan gewijd en is trouw volger van de berichten van Rijkswaterstaat.

Toen Tonnie las over de inkorting van de brug, twijfelde hij geen moment. Hij stuurde Rijkswaterstaat een bericht of hij een stukje van de Merwedebrug mocht hebben. Donderdag ontving hij uit handen van Rijkswaterstaat een deel van het afgeslepen stuk van de Merwedebrug. Het stukje Merwedebrug komt bij Tonnie thuis in de vitrinekast te staan met de datum en een foto erbij. Daar ligt ook de passeerpas die hij zo’n 25 jaar geleden nodig had om de Merwedebrug over te mogen met de vrachtwagen, omdat er toen werkzaamheden gaande waren.

Iets wat iedereen echt moet weten volgens Tonnie is dat de Merwedebrug naar verwachting in 2030 helemaal is vernieuwd. Het ontwerp is nog niet bekend, maar dat maakt Tonnie niet uit. Hij is nu al van plan om alles rondom het afbreken en opbouwen van de Merwedebrug in beeld te brengen. “Het is een absolute hobby.”

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl