Is de bluswatervoorziening in Altena op orde?

Foto: Redactie
31 augustus 2020, 18:51
Verlopen

ALTENA - Volgens CDA en VVD is de bluswatervoorziening in Altena wederom niet op orde. Na de grote brand in Genderen in mei dit jaar en in Woudrichem vorig jaar zijn veel vragen over de bluswatervoorziening. Beide partijen stellen hier grote vraagtekens bij.

Opnieuw hebben ze vragen gesteld aan de gemeente Altena met als doel om zeer snel duidelijkheid te krijgen omtrent de problematiek. Eerder gegeven antwoorden vinden beide fracties niet concreet genoeg en hebben de bluswatervoorziening hoog op de agenda staan.

Arno Bouman (CDA) was stellig in de radio-uitzending van A-Magazine op A-FM van zaterdag 29 augustus: “Het was zichtbaar dat er moeite was om bluswater beschikbaar te krijgen op een snelle manier.” Pim Bouman (VVD) vult aan: “Waar we het meest van schrokken, is dat het onderhoud van de brandkranen bij Brabant Water zou liggen en dat niet zo blijkt te zijn.” Het is, wat deze raadsleden betreft, tijd voor concrete acties en niet meer letterlijk om ‘de hete brei heen draaien’.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl