Progressief Altena maakt zich zorgen om bomenbeleid

Foto: Google Streetview
31 augustus 2020, 19:09
Verlopen

HANK - Met de kap van een beeldbepalende boom in Hank kwam de discussie op gang: waar is de gemeente Altena als het gaat om het behoud van openbaar groen?

Volgens Progressief Altena wil de gemeente Altena te boek staan als een groene gemeente. Een gemeente die duurzaamheid ademt en natuurinclusief beleid voert, met een luisterend oor voor haar inwoners. Een van de meest beeldbepalende en waardevolle bomen in Hank ging ineens tegen de vlakte nadat de eigenaar van de boom geen medewerking kreeg van de gemeente voor het onderhoud.

Raadslid Christian Alderliesten van Progressief Altena heeft schriftelijke vragen gesteld aan de gemeente Altena om duidelijkheid te krijgen in deze kwestie. Het ontwikkelen van een fonds om zo ook pariculiere bomen met een duidelijke meerwaarde te behouden is een goed idee om de duurzaamheidsambities te bewerkstelligen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl