Jan Ockers: ‘Gemeente Altena wil mensen monddood maken’

Foto: Redactie
3 september 2020, 12:52
Verlopen

VEEN - Er was sprake van een ‘levensbedreigende situatie’ in een van de rapporten uit voormalig Aalburg waar men spreekt over de problematiek op de Veense Put.

Is er wel een probleem op de Veense Put? Volgens Jan Ockers wel. De gemeente Altena wenst liever vooruit te kijken en niet meer achterom, zo laat zij in een schriftelijke reactie weten. Veel andere bewoners van de Veense Put wensten niet voor camera te reageren. Er blijkt een afspraak tussen alle partijen om de pers niet te betrekken in de kwestie.

Probleem voor nu is de onverdieping van de Veense Plassen, zoals deze officieel heten. Ineens lijkt er een probleem van instabiliteit te ontstaan voor het complete gebied terwijl het slechts enkele percelen betreft volgens Jan Ockers: “Mijn pogingen om een rechtvaardige oplossing voor het probleem te realiseren hebben gefaald tot nu toe. Mijn pogingen om me te onttrekken aan de voor mij nadelige financiële gevolgen, door opzeggen van mijn lidmaatschap VVP zijn alleen maar uitgelopen op nog meer kosten omdat de civielrechterlijke macht oordeelde dat de hele verondieping een basisvoorziening is.”

Ook trekt hij de geloofwaardigheid van de gemeentelijke en provinciale bestuurders in twijfel. “Wiens brood men eet, wiens taal men spreekt.” De gemeenteraad moet in actie komen, een onderzoek afdwingen bij het college en nu eens naar de burgers gaan luisteren. “Vele fouten zijn er gemaakt in het verleden in Aalburg en dat moet de gemeente Altena recht gaan zetten.”

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl