Vergoeding voor behalen zwemdiploma C

Foto: Pixabay
4 september 2020, 21:56
Verlopen

ALTENA - Wie in de gemeente Altena het zwemdiploma C wil halen, krijgt 50 procent van de zwemleskosten vergoed. De vergoeding is onderdeel van een pakket maatregelen om de zwemvaardigheid te vergroten.

De nieuwe plannen zijn gericht op kinderen, inwoners met een beperking, statushouders en arbeidsmigranten die woonachtig zijn in Altena. De gemeente verwacht in de eerste groep de meeste resultaten te behalen, de laatste drie groepen bestempelt Altena als risicogroepen.

Ander belangrijk onderdeel is het herinvoeren van schoolzwemmen. In de voormalige gemeente Woudrichem vindt al schoolzwemmen plaats. Begin volgend jaar inventariseert de gemeente welke andere scholen hieraan willen deelnemen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl