Ondernemers in Altena pleiten voor zondagsopenstelling

Foto: Archief
9 september 2020, 06:38
Verlopen

ALTENA - Ondernemers in Altena willen dat de winkels ook op zondag open mogen zijn. Ze hebben daarover een brief gestuurd aan de gemeenteraad. Die praat binnenkort over de zogenoemde winkeltijdenverordening.

Het college wil toestaan dat winkels op Tweede Paasdag, Hemelvaartsdag en Tweede Pinksterdag open mogen en ook op Nieuwjaarsdag en Tweede Kerstdag, tenzij die dag op zondag valt. Maar volgens de groep ondernemers gaat dat plan niet ver genoeg. Zij ervaren steeds meer concurrentie van online bestellingen.

Ook in Altena worden op zondag producten bezorgd afkomstig uit Rotterdam, Dordrecht of Eindhoven. Daarom willen ze van de gemeente de mogelijkheid krijgen op zondag open te gaan.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl