Ventilatie van schoolgebouwen in Altena

Foto: Archief
17 september 2020, 18:13
Verlopen

ALTENA - Naar aanleiding van eerdere vragen van Progressief Altena geeft het college aan dat de gemeente Altena samen met scholen naar een ‘reële oplossing’ wil zoeken, als blijkt dat de ventilatie van het schoolgebouw niet in orde is.

De verwachting is wel dat scholen zelf een ventilatiecheck uitvoeren. Als die negatief uitvalt, komen de GGD en de gemeente in beeld. De gemeente en GGD zijn echter niet verantwoordelijk voor een controle op de ventilatiecheck. Scholen dienen te voldoen aan de richtlijnen uit het bouwbesluit. De gemeente heeft op dit moment nog geen actueel beeld van de stand van zaken met betrekking tot ventilatie op scholen in Altena.

In overige gebouwen van de gemeente, zoals het gemeentehuis, wijklocaties en sportaccommodaties zijn eerder al maatregelen getroffen. Daar zijn de installaties ingesteld op maximaal ventileren en geldt een beperkt aantal mensen in één ruimte en ramen en deuren zoveel mogelijk open. De komende tijd wordt een check uitgevoerd bij de gebouwen in gemeentelijke eigendom die voor 2012 gebouwd zijn om te bepalen of daar voldoende geventileerd kan worden.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl