De eerste ‘windmolen’ van Altena staat in Uppel

Foto: Redactie
20 september 2020, 16:25
Verlopen

UPPEL - Een opvallend verschijnsel is geplaatst in de tuin van de eveneens opvallende watertoren in het dorp Uppel, namelijk de eerste grote windwokkel in Altena.

Met een verwachtte opbrengst van ruim 3.500 KWh per jaar gaat deze windwokkel samen met de zonnepanelen in de achtertuin voorzien in de totale energiebehoefte van de watertoren. Geen slagschaduw, geen hinderlijk geluid en een hoge energieopbrengst is een oplossing voor de opwekking van windenergie zonder grote windmolens, aldus Job Beijer.

De opbrengst aan energie is te vergelijken met die van 12 tot 14 zonnepanelen. De toekomst van de energietransitie ligt in de combinatie van zonnepanelen en windenergie. Gaat de Uppelse wokkel Altena of misschien wel heel Nederland veroveren?

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl