BC Virtus verliest van Black Eagles

Foto: Archief
22 september 2020, 18:29
Verlopen

WERKENDAM - Afgelopen zaterdag speelde BC Virtus haar tweede competitiewedstrijd. In Rosmalen was het altijd lastige te bespelen Black Eagles de tegenstander.

Dit team beschikt over veel ervaring met onder meer spelers die actief zijn geweest in de Eredivisie. Daarbij moest Virtus Patrick Both missen en wist het dat het een zware kloof zou worden.

Virtus startte met haar basis 5. Vanaf het begin werd er voor elke bal geknokt door beide teams en ging het gelijk op. Aan het eind van het 1e kwart viel een verre driepunter gelukkig binnen voor Black Eagles, waardoor zij een kleine voorsprong hadden van 19-13. Aan het begin van het tweede kwart maakte Black Eagles een run en zo liepen zij uit naar een stand van 27-15. De rust wordt bereikt met 41-28.

Door verzorgd aanvalsspel en een verdediging die goed in mekaar zat, wist Virtus dichter en dichter te komen tot 57-55. Helaas valt de laatste minuten het kwartje net de verkeerde kant op. Hiermee kwam het verschil weer op 13 punten verschil en was het gedaan. De wedstrijd eindigt uiteindelijk in 74-60. Komende zaterdag wacht een thuiswedstrijd in sporthal De Crosser in Werkendam tegen Lokomotief uit Rijswijk om 19.30 uur.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl