Gezondere Sportkantine bij NOAD’32

Foto: Bart Stoutjensdijk
22 september 2020, 17:28
Verlopen

WIJK EN AALBURG - Afgelopen zaterdag heeft NOAD’32 uit Wijk en Aalburg het zilveren certificaat Gezondere Sportkantine ontvangen.

Kantinebeheerster Joyce de Fijter mocht dit certificaat in ontvangst nemen van Irene Walk van Team-Fit, onder toeziend oog van voorzitter Jerry Bouman en Kees Braat, penningmeester van de AltenaCup. NOAD’32 is daarmee de tweede voetbalvereniging in Altena die het zilveren certificaat heeft behaald. Vorig jaar tijdens de finalewedstrijden van de AltenaCup bij GRC14 mocht voorzitter Erik van de Koppel het eerste zilveren certificaat in ontvangst nemen. Binnenkort zal de derde vereniging in Altena het certificaat ontvangen.

Team Fit/Voedingscentrum is de landelijke organisatie die de certificering regelt. Er is een bronzen, zilveren en gouden certificaat te behalen. Doel is de leden van de voetbalverenigingen in aanraking te laten komen met gezondere voeding in de kantine, naast de gebruikelijk verkrijgbare artikelen. Voldoet de kantine aan deze richtlijnen, dan is het brons al binnen. Is er ook fruit en/of groente aanwezig en verleidt de kantine qua uitstraling tot een betere keuze, dan is zelfs het zilver of goud binnen handbereik. Bij NOAD’32 en GRC14 is dat dus al het geval.

De AltenaCup wil naast het voetbaltoernooi ook veel aandacht schenken aan maatschappelijke ontwikkelingen, zoals de Gezondere Sportkantine, Jongeren op Gezond Gewicht, Rookvrije Sportparken, Alcoholvrije sportparken tijdens jeugdwedstrijden, drugsbestrijding en aandacht voor ongewenst gedrag. Het bestuur van de AltenaCup hoopt dat in het nieuwe voetbalseizoen de overige 10 voetbalverenigingen zich inspannen om ook de Gezondere Sportkantine bij de club te introduceren en een certificaat binnen te halen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl