Asbest vrijgekomen bij brand in Giessen

Foto: Wijkagenten Altena
25 september 2020, 18:32
Verlopen

GIESSEN - Op vrijdag 25 september werd omstreeks 16.00 uur de brandweer gealarmeerd voor een kleine brand in een bijgebouw aan de Giessensesteeg in Giessen. Bij deze brand is asbest vrijgekomen.

Het advies aan omwonenden was om ramen en deuren gesloten te houden. Er zijn asbestdeeltjes op het wegdek terecht gekomen, de straat was tijdelijk afgesloten. Het betrof een brand in een houten schuur met een asbest dak waar hooi in opgeslagen werd. De brand was snel onder controle.

De Officier van Dienst Bevolkingszorg is ter plaatse gekomen waarna een plan van aanpak is opgesteld. Het incident werd overgedragen aan de gemeente Altena welke verdere zorg draagt voor de afwikkeling van het incident.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl