Beleef de Vogeltrek op de Groesplaat bij Woudrichem

Foto: Marianne Sijberden
26 september 2020, 06:15
Verlopen

WOUDRICHEM - Op zaterdag 3 oktober neemt een trektelteam van Altenatuur samen met Vogelbescherming Nederland deel aan de internationale vogeltrek teldag Euro Birdwatch.

In 40 landen in heel Europa worden deze dag trekvogels geteld. In Nederland gebeurt dit op meer dan 150 telposten. Het team staat om 7.00 uur bij de Telpost De Groesplaat in Woudrichem. Er wordt geteld tot ongeveer 15.00 uur. Vogelbescherming Nederland maakt op zaterdagavond de top 10 van meest getelde trekvogels bekend. Het najaar is de tijd van het jaar om naar buiten te gaan en vogels te zien trekken, soms in grote aantallen. Vorig jaar werden 824.000 vogels in Nederland geteld tijdens de Euro BirdWatch. In 2019 werden maar liefst 1.373.866 vogels geteld, 207 soorten in totaal.

Vanaf de vogelkijkhut ‘Het Vinkennestje’ bij Oudendijk kunt u de Groesplaat oplopen. De trekkers staan links van het voetpad dat richting het strand loopt. Vanwege corona is opgeven verplicht. Opgeven kan via jwdenbesten@gmail.com.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl