GGD opent 19 oktober corona testlocatie in Raamsdonksveer

Foto: GGD West-Brabant
3 oktober 2020, 06:24
Verlopen

RAAMSDONKSVEER - GGD West-Brabant opent op maandag 19 oktober een nieuwe corona testlocatie in Raamsdonksveer. Vanaf die datum kan iedereen met klachten voortaan een afspraak maken om zich gratis te laten testen op het coronavirus aan de Steurweg 8 in Raamsdonksveer.

De GGD richt de nieuwe testlocatie in op het parkeerterrein van de Louwman Group, een familiebedrijf en grote werkgever in Brabant. De testlocatie in Raamsdonksveer is de vierde testlocatie in de regio West-Brabant. Op 1 september opende de GGD de corona-testlocaties in Etten-Leur en Roosendaal. Op 12 oktober opent de teststraat bij Amphia Langendijk in Breda ter vervanging van de testlocatie bij het stadion van NAC. Met deze coronatestlocaties kan de GGD West-Brabant op vaste, overdekte en goed bereikbare plaatsen zo’n 2.300 testen per dag afnemen. Bovendien kunnen met deze teststraten bijna alle inwoners uit de regio van de GGD West-Brabant binnen ongeveer 20 tot 25 minuten bij een teststraat zijn.

De nieuwe testlocatie in Raamsdonksveer wordt winterproof voor het personeel. Er kunnen vier personen tegelijk getest worden, met een maximum van 1.000 testen per dag. De teststraat is zeven dagen per week open. Mensen met klachten die kunnen wijzen op het coronavirus (COVID-19), zoals verkoudheid, hoesten, verhoging of plotseling verlies van smaak of reuk, kunnen zich op afspraak laten testen. Een afspraak maak je online via coronatest.nl of via de landelijke afsprakenlijn (0800-1202). Kijk op rijksoverheid.nl/coronatest voor meer informatie over testen op corona.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl