19 extra coronabesmettingen op één dag

Foto: RIVM
5 oktober 2020, 20:35
Verlopen

ALTENA - Het aantal vastgestelde besmettingen in Altena stijgt nog steeds hard. Uit de testresultaten blijkt dat er op maandag 5 oktober bij 19 mensen binnen de gemeente het coronavirus is vastgesteld.

Ten opzichte van vorige week is dit een stijging van in totaal 67 gevallen in één week. Dat is de grootste stijging tot nu toe. Afgelopen zaterdag steeg het aantal besmettingen met 13 gevallen, op vrijdag waren dit er 15. Het aantal mensen in Altena wat met coronavirus besmet is (geweest) komt daarmee op 286 op peildatum 5 oktober.

De grote stijging van het aantal besmettingen heeft reeds gezorgd voor de sluiting van twee basisscholen in Almkerk en Wijk en Aalburg. In zorgcentrum de Lemmenskamp in Woudrichem zijn aanvullende maatregelen genomen en is zelfs een afdeling gesloten voor bezoek.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl