Mondkapjesplicht bij Riveer: “Wangedrag niet langer te tolereren”

Foto: Riveer
14 oktober 2020, 19:00
Verlopen

ALTENA/GORINCHEM - "Wees die realistische Nederlander die opstaat en zijn verantwoordelijkheid neemt als het erop aankomt." Johan Hania van Riveer kan die uitspraak alleen maar beamen: "We willen deze moeilijke tijd allemaal achter ons laten, maar dat kan alleen als we het samen doen."

De mondkapjesplicht geldt al vanaf 1 juni aan boord. Dit betekent dat je aan boord stapt met een mondkapje en deze ophoudt tot het moment dat je van boord bent, zowel binnen als buiten op de pont. “Want stel dat we buiten wel zonder mondkapje rond mogen lopen. Dan mogen we niet meer dan 30 gasten vervoeren en moeten we dus regelmatig mensen laten staan. Dat is niet het gevoel van samen tegen corona, toch? Hoe lastig is het om 5, 10 of hooguit 15 minuten met een mondkapje op te zitten? Hoe lastig is het om tijdens de overtocht even niet te eten, te drinken of te roken, want dat gaat niet met een mondkapje op.”

“De afgelopen tijd hebben we gezien dat sommigen daar moeite mee hebben. Dat kunnen we niet langer tolereren”, zegt Hania. “Dus doe je mondkapje op, anders kunnen we je niet toelaten aan boord. Bij misbruik varen we terug naar het vertrekpunt en ben je voorlopig niet meer welkom. De bemanning aan boord doet dagelijks hun best om je veilig naar de overkant te brengen. Laten we dat contact wat we nog met elkaar kunnen hebben prettig houden en koesteren, en geen discussie aangaan. Ben je het ergens niet mee eens, dan kun je daarmee altijd terecht op kantoor.”

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl