Studenten Wageningen University presenteren toekomstscenario Altena

Foto: WU
17 oktober 2020, 10:03
Verlopen

ALTENA - Net als in vorige jaren was ook de Vereniging Kleine Kernen Noord-Brabant weer opdrachtgever van Wageningen University om eerstejaarsstudenten toekomstscenario's te laten ontwikkelen voor een regio in Noord-Brabant.

Dit jaar hebben zij dat gedaan voor de gemeente Altena, die na samenvoeging bestaat uit 21 kernen. Een handicap was dit jaar dat de studenten niet, zoals gebruikelijk, in het gebied konden opereren. Zij hebben dit onderzoek van huis uit geheel online uitgevoerd.

Dinsdag 13 oktober hebben de studenten hun visie gepresenteerd aan het college van burgemeester en wethouders die hier zeker mee aan de slag zullen gaan. Diverse onderwerpen als het moderne dorpsgevoel, Altena verbonden via water en gezond wonen kwamen aan bod. Alle gepresenteerde plannen van de studenten kunt u hier bekijken.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl