Mogelijk meerdere opdrachten aan ondernemers buiten Altena

Foto: Redactie
22 oktober 2020, 18:58
Verlopen

ALTENA - Diverse lokale ondernemers uit Altena voelen zich gepasseerd door de gemeente omdat het blauw uitlichten van gemeentelijke gebouwen, om stil te staan bij 75 jaar Verenigde Naties, is gegund aan een onderneming buiten Altena.

In de gemeente Altena bevinden zich een kleine twintigtal bedrijven die rechtstreeks met de evenementenbranche te maken hebben en door de coronacrisis gezamenlijk al ruim 5 miljoen euro zijn mis gelopen. “Het kan en mag toch niet zo zijn dat de bedrijven die in Altena actief zijn in branches die geraakt zijn door deze coronacrisis vergeten worden”, aldus de ondernemers. De VVD en ChristenUnie hebben inmiddels schriftelijke vragen gesteld aan het college waarom de lokale ondernemers ‘vergeten worden’ in het traject rondom het uitlichten van gemeentelijke gebouwen.

Daarbij komt ook nog dat de gemeenteraad de wens heeft om, mits de coronamaatregelen dit toelaten, in voltalligheid te gaan vergaderen op externe locaties die voldoende ruimte bieden. De live-uitzendingen vanuit het gemeentehuis worden verzorgd door de huidige partner Notubizz. Deze partner heeft niet de mogelijkheid om dit op externe locaties te verzorgen. Om de live-uitzendingen ook op een andere locatie mogelijk te maken zijn partijen van binnen en buiten Altena benaderd. Hiervoor zijn nog geen definitieve opdrachten gegeven. Momenteel gaat de voorkeur wel uit naar een partij buiten de gemeente Altena.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl