CU en VVD willen voorrang voor lokale ondernemers

Foto: Freeimages
24 oktober 2020, 17:12
Verlopen

ALTENA - Lokale ondernemers hebben het moeilijk door de coronacrisis en de gemeente Altena lijkt daar aan voorbij te gaan door buiten de gemeente opdrachten te verstrekken. Met een motie gaan de VVD en ChristenUnie druk op het college zetten.

Robert van Dijk (VVD) en Wijnand van der Hoeven (ChristenUnie) slaan de handen ineen na het gesprek met evenementenondernemer Henk van der Zouwen live op Radio A-FM en bereiden een motie voor. Van der Zouwen betoog namens alle evenementenondernemers in de gemeente Altena dat ze gepasseerd worden en kreeg bijval van beide fracties. Met een motie krijgt het college de opdracht om kritisch te kijken naar het proces. Als voorbeeld werd de gemeente Nijmegen aangehaald waarbij lokale ondernemers een streepje voor krijgen bij een gemeentelijke opdracht tot €100.000,-.

Volgens Henk van der Zouwen hebben sommige ondernemers ook de angst dat als ze zich in de discussie mengen op voorhand al geen opdrachten van de gemeente gegund gaan krijgen. Van der Hoeven meent dat dit niet het geval is: “Als dit zo is dan hebben we met zijn allen echt een issue. Als er dingen krom zijn, moeten die op tafel komen en dat zal men even niet leuk vinden.” Robert van Dijk vervolgt: “Als VVD kennen we deze signalen en vinden het jammer dat dit soort zaken via de politiek gespeeld moeten worden. De ‘mindset’ binnen de gemeente zelf had eigenlijk al om gemoeten. Als we als gemeenteraad een zetje kunnen geven moeten we dat doen.”

Van der Zouwen is bang dat het stil zal blijven vanuit het gemeentehuis. Hij hoopt dat met het nemen van het voortouw door de ChristenUnie en de VVD het stapje hogerop in het gemeentehuis gevonden gaat worden en dat men het gaat toegeven.

Interview tijdens het radioprogramma A-Magazine op zaterdag 24 oktober 2020. Presentator Gerrit de Joode ging in gesprek met de Almkerkse ondernemer Henk van der Zouwen en raadsleden Robert van Dijk (VVD) en Wijnand van der Hoeven (CU).

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl