Corona klachten? In Giessen binnen 15 minuten een uitslag

Foto: Redactie
3 november 2020, 19:02
Verlopen

GIESSEN - Nutrilab uit Giessen heeft de testcapaciteit op het coronavirus uitgebreid met een sneltest en is in overleg met de GGD over het inzetten van thuistesten. Pieter Vos legt uit hoe dat gaat en geeft een blik in het laboratorium.

Het sneltesten op het COVID-19 virus is een proef en duurt drie weken om zekerheden in te bouwen. Naast de sneltest wordt ook altijd een reguliere test afgenomen. “De sneltest biedt geen 100% garantie, 92% zekerheid is haalbaar”, aldus directeur Pieter Vos van Nutrilab. “Mensen die zich laten testen hebben ook altijd een eigen verantwoordelijkheid en weten dat vooraf.”

Een teststraat van de GGD in de gemeente Altena komt er niet, wel is Nutrilab in gesprek met de overheidsinstanties om het aanbieden van het thuistesten mogelijk te maken. Deze moeten het mogelijk maken om zo snel mogelijk actie te ondernemen en mensen waarmee direct contact is geweest te informeren.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl