Sportvliegtuig botst op drone te hoogte van Veen/Aalst

Foto: Pixabay
7 november 2020, 19:08
Verlopen

VEEN/AALST - Vrijdag 6 november rond 14.45 uur vlogen twee personen op ongeveer 600 meter hoogte in het sportvliegtuig. Ter hoogte van Veen en Aalst hoorden de vliegers een harde klap en voelden dat iets tegen het vliegtuig was gebotst.

De vliegers besloten direct terug te keren naar de Eindhoven Airport. Hierop heeft de luchtverkeersleiding een in de buurt vliegende Apache-helikopter van de Koninklijke Luchtmacht gevraagd om de inspectie vanuit de lucht uit te voeren. Er zijn geen beschadigingen aan het landingsgestel van het sportvliegtuig waargenomen. Er is wel een deuk geconstateerd aan de neus van het toestel en schade aan de propeller, waarschijnlijk veroorzaakt door een drone.

De politie zoekt getuigen. Verder wijst de politie op de gevaren die kunnen ontstaan als dronevliegers zich niet aan de regels houden. Een drone mag maximaal op 120 meter hoogte vliegen en moet in het zicht van de vlieger blijven.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl