Petitie voor behoud spoedeisende hulp Beatrixziekenhuis

Foto: Archief
8 november 2020, 17:06
Verlopen

REGIO - Jeannette Hessels en Kitty van Ieperen uit de gemeente Molenlanden zijn een petitie gestart om de spoedeisende hulp in het Beatrixziekenhuis in Gorinchem te behouden.

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport onderzoekt op dit moment de mogelijke sluiting van de eerstelijnszorg in Gorinchem. Argument voor de sluiting is het feit dat de spoedeisende hulp niet winstgevend zou zijn.

Zonder spoedeisende hulp in Gorinchem kunnen patiënten uit de regio straks niet meer in het Beatrixziekenhuis terecht, maar zullen naar Breda, Dordrecht, Rotterdam of Nieuwegein en Utrecht moeten uitwijken voor noodzakelijke medische spoedeisende hulp. Volgens de starters van de petitie kan dit dodelijk gevolgen hebben. De petitie is te vinden op de website: www.petities.com.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl