Studie sluiting spoedeisende hulp gaat door

Foto: Archief
19 november 2020, 19:50
Verlopen

REGIO - De studie van het ministerie van Volksgezondheid naar het sluiten van de spoedeisende hulp in aantal regionale ziekenhuizen gaat voorlopig door.

Een motie van de SP in de Tweede Kamer om sluiting van onder meer de spoedeisende hulp van het Beatrixziekenhuis in Gorinchem niet toe te staan werd dinsdagavond 17 november afgewezen. Maar daarmee is de discussie nog niet beëindigd.

Ook regionaal komt protest op gang, bijvoorbeeld met een regiobrede motie vanuit de lokale politiek die zich verzet tegen sluiting. Ook inwoners roeren zich. Zo is de petitie van twee inwoners uit Arkel om sluiting van de spoedhulp in Gorinchem te voorkomen inmiddels ruim 21.000 keer ondertekend.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl