Vragen over dure accountantsverklaring

Foto: Pexels.com
19 november 2020, 19:44
Verlopen

ALTENA - CDA-raadsleden Arie Pieter Verdoorn en René Roovers hebben vragen gesteld aan het college over het overleggen van dure accountantsverklaring om jaarlijkse subsidieaanvragen te verantwoorden.

De raadsleden vragen het college om te kijken naar goedkopere alternatieven en voor een betere balans tussen de jaaromzet en de verplichtingen die daarbij horen. Bij subsidies van meer dan 50.000 euro moet een subsidieontvanger een controleverklaring van een onafhankelijke accountant meesturen. Dit geldt in de gemeente Altena onder meer voor BIZ Werkendam en zwembad Bijtelskil in Sleeuwijk.

In het geval Bijtelskil wordt de administratie verzorgd door Sportfondsen Nederland, waar ook de jaarcijfers worden opgesteld. Hierbij wordt controle wordt uitgevoerd door een intern accountant, die een samenstelverklaring bijvoegt. Ondanks dit gegeven wordt het bestuur van zwembad Bijtelskil toch verplicht om een relatief dure accountsverklaring toe te voegen van een andere accountant. Naar mening van de raadsleden gaat een dergelijke dure controleverklaring wel ver voor een behoorlijk eenvoudige exploitatie en vijf maanden operationele openingstijd.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl