Nieuwe ‘stookregels’ tijdens Oud en Nieuw

Foto: Wikipedia
20 november 2020, 12:41
Verlopen

ALTENA - In Altena is het een veelvoorkomend gebruik dat er tijdens de jaarwisseling een vuurtje wordt gestookt in een vuurkorf of een kleine ton. Mits dit veilig gebeurt, is het niet meer nodig hier een vergunning voor aan te vragen.

Het is wel verplicht een melding te doen. Deze nieuwe stookregel geldt voor een vuurkorf of een ton tot 200 liter. Tot op heden was het verplicht om ook voor kleinere vreugdevuurtjes een vergunning aan te vragen, vanaf nu is alleen een melding voldoende. Natuurlijk moet ook het stoken van kleinere vuren op een veilig manier gebeuren. Daarvoor zijn een aantal spelregels opgesteld die met de melders worden gedeeld.

Voor grotere vuren moet zoals altijd wel een vergunning worden aangevraagd. Deze regel staat los van de coronaregels die specifiek dit jaar met de jaarwisseling gaan gelden.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl