Senioren Platform Altena pleit voor huisartsenpost Altena-Gorinchem

Foto: freeimages.com
20 november 2020, 18:08
Verlopen

ALTENA - Senioren Platform Altena pleit voor een combinatie van een mogelijke huisartsenpost in Altena en de post in Gorinchem.

Inwoners met spoedeisende klachten zouden dan in de avonduren en in het weekend terecht kunnen ‘ergens centraal in Altena’ en ’s nachts bij het Beatrixziekenhuis in Gorinchem. Wethouder Shah Sheikkariem zegde eerder al toe de komst van een huisartsenpost naar Altena te onderzoeken. De Merwedebrug tussen Altena en Gorinchem is vaak een obstakel, zo stelt Ad de Graaf, voorzitter van Senioren Platform Altena, in een brief aan het college.

In een brief aan het college wijst de Graaf erop dat de dokterspost in Gorinchem twintig jaar geleden is ontstaan, omdat niet alle huisartsen in Altena op één lijn zaten. Inmiddels is de tijd door gegaan en neemt De Graaf de Bommelerwaard als voorbeeld. Daar is het zo dat de inwoners op werkdagen tussen 17.00 en 23.00 uur en in het weekend dichtbij in Zaltbommel terecht kunnen. ‘s Nachts moet mensen wat verder naar het Jeroen Bosch Ziekenhuis in ‘s-Hertogenbosch. Dit concept zou voor Altena wellicht ook interessant zijn.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl