Mike Nieuwkoop uit Eethen wint ontwerpwedstrijd Sjees je Shirt

Foto: Facebookpagina Ons Brabant Fietst
23 november 2020, 19:18
Verlopen

EETHEN - Mike Nieuwkoop (11 jaar) uit Eethen en Niek de Bruijn (11 jaar) uit Kruisland zijn de winnaars van de ontwerpwedstrijd Sjees je Shirt.

Daarin kreeg Brabantse jeugd in de leeftijd 9 t/m 13 jaar de kans om het Brabantse fietsshirt te ontwerpen en het beste idee in te dienen om meer kinderen op de fiets te krijgen. Het design van Mike werd door de jury gekozen als winnend ontwerp en door een designer omgetoverd tot een wielershirt dat daadwerkelijk te koop is, online en vanaf het voorjaar in de Brabantse Decathlon-vestigingen. De jury vond het idee van Niek (11) het beste. De opbrengst van de verkoop van het Brabantse fietsshirt wordt gebruikt voor de uitvoering van het beste idee.

Een jury bestaande uit voormalig topwielrenner Lars Boom, gedeputeerde Mobiliteit Christophe van der Maat en designer Iris Slappendel, kozen uit zo’n 250 inzendingen de winnaars. Mike en Niek zijn thuis verrast en ontvingen uit handen van Lars Boom het prijzenpakket en een persoonlijke videoboodschap met felicitaties van de gedeputeerde. Met deze wedstrijd vragen organiserende partijen BrabantSport en Ons Brabant Fietst aandacht voor de zogenoemde achterbankgeneratie die overal naartoe gebracht wordt met de auto. Het doel is kinderen van de achterbank af te krijgen en hen meer en op een veilige manier te laten fietsen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl