Gemeenten sluiten nieuwe overeenkomst

Foto: Pixabay
24 november 2020, 17:48
Verlopen

REGIO - Wethouder Paula Jorritsma van gemeente Altena, wethouder Lieke Schuitmaker van gemeente Drimmelen en wethouder Adriaan de Jongh van gemeente Geertruidenberg bekrachtigden op dinsdag 24 november hun vernieuwde samenwerking met aanbieders van huishoudelijke ondersteuning.

Met het tekenen van de nieuwe overeenkomst is de continuïteit, kwaliteit en innovatie van de huishoudelijke ondersteuning in de drie gemeenten verzekerd. De drie gemeenten werken samen om elkaar te versterken in het aanbieden van huishoudelijke ondersteuning. Op die manier willen ze de inwoners ondersteunen om zo lang mogelijk zelfstandig thuis te blijven wonen.

Huishoudelijke ondersteuning betreft het schoon en op orde houden van het huishouden, zoals poetsen, bed verschonen, wassen en maaltijdverzorging. In bijzondere situaties betreft het ook de dagelijkse organisatie van het huishouden en de verzorging van kinderen. Wethouder Paula Jorritsma van Altena: “Onze drie gemeenten delen dezelfde visie dat de hulpvraag van de inwoner leidend is bij welke vorm van ondersteuning wordt geboden. Met onze samenwerking versterken we elkaar én die visie om zo volhoudbare zorg te realiseren voor onze inwoners. Voor nu en in de toekomst!”

Met het aangaan van deze nieuwe overeenkomst, staat niet alleen de goede samenwerking centraal. Ook de wens om te vernieuwen is een belangrijke pijler voor de komende jaren. Hoe houden we de kwaliteit goed en de dienst betaalbaar? Met de stijgende zorgkosten wordt dat een steeds grotere uitdaging. Door in te zetten op samenwerking en innovatie proberen gemeente Altena, gemeente Drimmelen en gemeente Geertruidenberg hier meer antwoorden op te krijgen. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheden die technische oplossingen in de toekomst kunnen bieden ter ondersteuning.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl