Zeven personen aangetroffen in oplegger van vrachtwagen

Foto: Archief
24 november 2020, 18:09
Verlopen

HANK - Zeven personen zijn dinsdagochtend langs de A27 bij Hank in een vrachtwagen aangetroffen. Het gaat om vijf mannen uit Eritrea van 21 tot 33 jaar oud, een 22-jarige man uit Soedan en een 15-jarige jongen uit Tsjaad.

Een 31-jarige vrachtwagenchauffeur uit Rusland maakte dinsdagochtend melding van de ontdekking bij de politie. De trucker was vanuit België naar Nederland gereden, toen hij geluiden hoorde in zijn oplegger. Hij vertrouwde het niet en stopte rond 07.45 uur bij een tankstation langs de A27 ter hoogte van Hank.

Toen hij bij zijn oplegger stond, zag hij dat het zeil aan de zijkant van de vrachtwagen open werd gesneden en dat er mannen uit sprongen. De Afrikanen probeerden te ontkomen, maar dit mislukte. De politie heeft de zeven verstekelingen meegenomen naar een politiebureau. Ze zijn in vreemdelingenbewaring gegaan.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl